De spanning van een traditie

De Sint is in ons land en nog voor zijn aankomst, wist hij niet alleen de kinderen te verblijden maar ook onze economie. Het einde van de crisis is in zicht! Het lijkt erop dat het stimuleringspakket van de overheid zijn vruchten begint af te werpen. Daarnaast hebben we baat bij de aantrekkende wereldhandel. Eindelijk een positief bericht, hopelijk draagt het bij aan het consumentvertrouwen en durven we ons geld weer te laten rollen.

Natuurlijk zijn de feestdagen een stimulans voor onze economie. De timing voor positieve berichtgeving is dan ook perfect. Voor veel BtoC ondernemers zijn deze maanden bepalend mogelijk zelfs voor hun bestaansrecht… Spaarzaamheid zal ons koopgedrag blijven beinvloeden. Dat is ook goed, het zorgt voor bewustwording in relatie tot verspilling en overconsumptie. Ik hoop dat we kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid en ons daarna laten leiden door prijs.

Deze maanden zijn er ook voor het beleven van plezier aan tradities. De spanning bij ons in huis is al weer hoog opgelopen. Sinterklaas komt in ons dorp altijd een week later aan. Zaterdag arriveert hij per boot en vieren alle kinderen uit het dorp feest in het dorpshuis. Sinterklaas, Zwarte Pieten, heel veel pepernoten, zingen, dansen, pakjes en een leuke act voor de minder gelovigen. Feest!

Hoewel mijn kinderen weten wie Sinterklaas is, wordt de spanning nu af en toe al te groot. Er is veel energie in huis (u weet vast wel wat ik bedoel), ’s nachts niet kunnen slapen, er zijn al lange verlanglijsten opgesteld en de prikkels van commercie zijn overal. De traditie houden we zeker in ere, hoewel we stiekem uitkijken naar januari.

Zondag hebben we de tentoonstelling Sinterklaas op bezoek in het Museum Catharijneconvent Utrecht bezocht www.sintnicolaasopbezoek.nl. Een echte aanrader! De pepernotenspeurtocht is leuk, interactief en leerzaam. De tv beelden uit diverse decennia over de intocht van Sinterklaas zijn pure nostalgie. De speelplek waar kinderen verkleedt als Sint en Piet het dak op mogen klimmen en pakjes in de schoorsteen mogen gooien is verreweg favoriet.
Volgende week weer een zakelijke blog… Marie-Jose van Triest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: