Weekje Frankrijk

Afgelopen week heb ik lekker genoten van een nomadisch bestaan. Het was herfstvakantie en we zijn er met een camper op uit getrokken op zoek naar de zon en ontdekken van nieuwe gebieden.

De zon heeft ons de hele week vergezeld, met een winterjas en warme kleren was het uitstekend vertoeven in Frankrijk en Duitsland. De eerste bestemming was Avignon, een mooie stad met historie. We hebben daar het  pauselijk paleis bezocht. Alles was kaal en kil, een schril contrast met de pracht en praal in Vaticaanstad.

De korte broek kon in de kast blijven en omdat we de onvrede van de Fransen hebben mogen ervaren in de vorm van wegblokkades en brandstofrantsoen hebben we besloten niet naar de Cote d’Azur af te reizen maar te genieten van bergen en mooie vergezichten. 

Een real time natuurfilm langs de schitterende Gorges du Verdon, de diepste rivierkloof van Europa richting Castellane. Vervolgens via enkele mooie cols langs het 20 km lange stuwmeer Lac de Serre-Poncon richting Briancon, de hoogste stad van Europa. Via Chambery naar Annecy, een gezellig stadje met grachten, bruggetjes en vol bloemen. Langs het schitterende meer van Geneve en meer van Neuchatel naar Freiburg met een leuk oud stadscentrum. Onze laatste stop was  Trier, de oudste stad van Duitsland met de beroemde Porta Nigra en Basilika.

Een heerlijke week ontdekken en ervaren van nieuwe omgevingen en afwisselende landschappen; authentieke Franse dorpjes, hooggebergte, sneeuw, weidse en groene heuvels en de zon. Reizen met een camper heeft als voordeel dat je zelfvoorzienend kunt zijn. Gesloten campings en restaurants, uitgestorven dorpjes zijn geen belemmering.

Nu weer aan het werk, voor u? Marie-Jose van Triest 06-463 842 23

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: