30 minuten

En dan ineens zijn we een maand verder…. Het was een heerlijke zomer, waarin ik hard werken en een volle agenda heb kunnen combineren met leuke activiteiten. Kortom ik heb genoten.

Genoten van de nieuwe 5 baans snelweg van Utrecht naar Amsterdam, waarmee mijn reisduur van gemiddeld 1,5 uur gereduceerd werd tot iets meer dan 30 minuten. Deze 30 minuten zijn er inmiddels weer 45 tot 60 minuten. Maar ik heb nog steeds tijdwinst en ik kan ontbijten met mijn kinderen.

Genoten van de zomeravonden, lekker buiten eten en om 21:00 uur zwemmen in de Linge. Zo’n 5x per week zwemmen en genoten van zwoele avonden, de luidruchtige natuur, contact met de trouwe vissers en filosofische gesprekken met mijn zwempartner. Het begin was moeizaam, maar volhardend in frequentie en ambitieus in afstand hebben we vorderingen gemaakt. De zwemtijd en korte afstand wisten we te reduceren van 60 naar 30 minuten en konden daarmee de afstand verdubbelen.

De avonden werden frisser, de regen maakte het water tot een denkbeeldig ijsbad. De natuur bleef verrassend, nu geen brulkikkers maar een oorverdovend kabaal van ganzen die bij schemer in grote groepen neerstreken in de uiterwaarden op zoek naar een overnachtingsplek. De rivier en haar oever waren onder de invallende duisternis en maanlicht feeeriek. Bij een dicht wolkendek leidde de lichtgevende dobbers ons naar het eindpunt. Het werd te koud en te snel donker.

De 30 minuten reistijd Amsterdam – Utrecht zijn inmiddels weer 90 tot 120 minuten. Nog even en het is ’s ochtends weer donker bij vertrek en thuiskomst. Langzaam nemen we afscheid van het buitenleven en maken plaats voor knusse avonden bij de openhaard. 

Met de gang naar het najaar blijft het lastig de balans van het gevoel van genieten en vrijheid vast te houden. De 2x 30 minuten zwemmen heeft plaats moeten maken voor de file en dagelijkse agenda. Nu me er nog toe zetten de 30 minuten weer op te pakken voor een binnensport. Ik kijk uit naar de winter en natuurijs. Dan heb ik mijn 30 minuten zo weer gevuld!

Bent u op zoek naar balans binnen uw werkomgeving, bel me voor een leuk gesprek en een mogelijke oplossing. Marie-Jose van Triest

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: