Tussenstand Q1

De start van het nieuwe jaar, geeft een indruk van beweging en herstel. Er is vraag, er is ambitie, er worden initiatieven genomen. Deze ervaring geeft vertrouwen en positieve energie. Hoewel nog met enig voorbehoud, durven ondernemers en organsiaties weer te denken in kansen in plaats van een focus op bedreigingen.

Natuurlijk blijft het zoeken naar balans in besluitvorming. Een lange periode van onzekerheid, negativiteit en in veel gevallen stagnatie in omzet of zelfs verlies, bracht focus op besparen en verbeteren efficiency met direct resultaat vanuit noodzaak. De focus kon in veel gevallen niet gelegd worden op kansen en besparingen op lange termijn.

Wat ik ervaar is een vorm van ‘acceptatie’ voor dit moment, maar gelijkertijd ook de ambitie weer een stap voorwaarts te kunnen zetten. Organisaties bereiden zich voor om snel te kunnen opschalen in nieuwe activiteiten. Er is de wil te geloven in economisch herstel, soms vanuit opportunisme, maar het draagt zeker bij aan het algemene sentiment.

Ik krijg het ook terug uit mijn netwerk. Het zijn niet alleen de bestaande relaties met een bekende vraag, maar juist ook nieuwe opdrachtgevers met een concrete vraag of wens tot ontwikkeling. Alles nog in beperkte omvang, maar het is een begin.

Ondertussen blijft het winter. Schaatsen, sleetje rijden, iglo bouwen, sneeuwballengevecht, we hebben het allemaal gedaan. Toch ben ik blij ’s ochtends weer vogels te horen fluiten, dat de hazen in het veld weer vechten om de juiste partij, op de Linge woerden te zien die eenden ‘het hof maken’ en het futenpaar weer is gearriveerd voor het bouwen van hun nest. Hoewel het nog even duurt, kijk ik uit naar de lente en haar symboliek.
Marie-Jose van Triest

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: