Herfstvakantie en balans.

Marie-Jose van TriestAfgelopen week de herfstvakantie van de kinderen en werk gecombineerd. De zakelijke ontmoetingen waren insprirerend en kansrijk voor de toekomst. Het is in deze tijd aangenaam positieve feedback te ontvangen op het opgebouwde netwerk en de andere kijk op inzet en bemiddeling interim professionals. Het perspectief en de uitgesproken waardering geven vertrouwen op een aantrekkende markt.

De vaak nog sterk afwachtende zakelijke markt, staat in schril contrast met de vrijetijdsbesteding tijdens deze herfstvakantie. Een middag genieten van Indian Summer op de Posbank bij Arnhem, werd filerijden en filewandelen. Snel winterkleren shoppen was alleen vroeg in de ochtend mogelijk. Het waren de drukste dagen van het jaar voor diverse pretparken, de reistijd werd hierdoor verdubbeld en er waren lange wachttijden voor de attracties. Het dagje sauna, werd door de lange wachttijd voor entree verruild voor een avondje thuis voor onze eigen open haard. Er waren teveel gasten voor de toch zo omvangrijke accomodatie.

Na een regenachtige zaterdag, de zondag heerlijk buiten in eigen tuin doorgebracht. Heel veel blad geruimd en stoofperen geplukt. We hebben al grote hoeveelheden fruit weggegeven en gevoerd aan de eenden. Maar omdat we in ons dorp allemaal een rijke fruitoogst hebben, is daar weinig animo voor.  Het peren plukken was voor de meiden een groot avontuur. Hoog op de ladder met een pluknetje ‘vissen’ naar de mooiste peren. Eng, spannend en leuk. Vol enthousiasme is gewerkt aan een kraam met aantrekkelijke presentatie van hun handelswaar. De zondagmiddagbesteding was leuk en zonder files. Of het rendement oplevert is de vraag.

Ook een schril contrast voor de fruitboeren dit jaar. Een rijke oogst en lage prijzen, waardoor sommige boomgaarden vol blijven hangen met heerlijke appels. Het oogsten kost meer dan de opbrengst. De balans tussen vraag en aanbod. Wat is het geheim van de balans?  Stelt u zichzelf ook de vraag voor het komend jaar? Wij denken graag met u mee. Marie-Jose van Triest

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: