Grenzen in de zorg TVB

Marie-Jose van TriestVanochtend heb ik het nieuwste exemplaar van het tijdschrift voor verzorging en beheer (tvb) ontvangen van uitgeverij APR Groep  uit Amersfoort. De opmaak is mooi, eigentijds, stijlvol en prikkelende en informatieve redactionele artikelen. Het thema van dit nummer is ‘grenzen in de zorg’.

Het artikel over cultuuromslag in de zorg spreekt me bijzonder aan. Uit het Nationaal Onderzoek Zorgcultuur, uitgevoerd door de Kikker Groep blijkt dat er grote behoefte is aan een cultuuromslag. De zorgsector bevindt zich momenteel in een periode van grote veranderingen. Om hierin succes en daadwerkelijk resultaat te behalen, moeten organisaties  resultaatgerichtheid en innovatie weten te integreren met zorgzaamheid en aandacht voor de mens. Het onderzoek is te downloaden op www.kikkergroep.nl

Samen met mijn netwerk C voor Succes wil ik graag een actieve bijdrage leveren aan deze uitdagende fase in de zorgsector. De interim professionals hebben zonder uitzondering hun sporen verdiend in diverse organisaties in bedrijfsleven en non-profit. Een belangrijke motivatie om zich te vestigen als ZZP’er is voor hen vrijheid en een bijdrage te kunnen leveren aan onze samenleving in specifieke projecten. Ze zijn maatschappelijk betrokken, beschikken over expertise en veelzijdig inzetbare ervaring.

Enkele komen uit de zorgsector en hebben invulling danwel richting gegeven aan diverse fusies bij instellingen. Juist anderen hebben als patient verbeterpotentieel ervaren en zien kansen hun expertise in te zetten voor ontwikkeling van de sector. Denk aan; organisatie, marketing, communicatie, facilitair en coaching. Ieder met een eigen speerpunt, visie of motivatie. Ze zien kansen in vormen van dienstverlening, geloven in planbare zorg, hebben oplossingen voor communicatievormen en planning en organisatie. Gemotiveerd de zorgsector een positieve en pragmatische impuls te geven in haar organisatie ontwikkeling. En willen hun energie graag inzetten voor ontwikkeling en groei van medewerkers en leidinggevenden .

Ik hoop dat mijn aanwezigheid in dit nummer, m.b.v. een persoonlijke advertentie aanspoort contact te zoeken. Ik sta u graag te woord; informatief, concreet of om te sparren. Marie-Jose van Triest

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: