Klein geluk groots genieten

Bloesem aan de Lingedijk

Bloesem aan de Lingedijk

Het nieuws van de aflopen week begon met een aardbeving in l’Aquila, een gesneuvelde militair in Uruzgan, de noodtoestand in Thailand, het rapport van de commissie Maas… Voor het paasweekend lieten de beurzen een lichte stijging zien. Maar waar gaat het nu eigenlijk om? Ik heb besloten dit weekend te genieten met mijn gezin, het heerlijke weer en de natuur. Ik laat u graag even meegenieten.

Het koude voorjaar en de plotseling aangename warmere temperatuur hebben voor een een uniek moment gezorgd. Mijn buurman (79 jaar) kon zich in elk geval niet heugen dat de pruimen, de peren en de kersen gelijktijdig bloeiden. De bloesempracht bij ons aan de Linge is op dit moment echt schitterend. M’n dochters hebben spontaan alle bomen uitgeprobeerd wie er het hoogst in kon klimmen. We hebben met de verrekijker de weilanden afgespeurd en een moeder eend met 14 jongen geteld. We hebben gezien hoe de meerkoet zijn nest in het riet op orde bracht en in stilte genoten van het balsen van de futen. De woerden op paringsdrift zaten elkaar weer fel achterna. Met verwondering hebben we het gevecht van de meeuwen tegen een buizerd gevolgd, vol angst dat hij het gemunt zou hebben op hun nest. Het was spectaculair te zien hoe het ze gelukt is de buizerd te verjagen.

En we hebben geroeid met onze dochters. Ons pieremegoggel, een stalen roeibootje, biedt ons al ruim 15 jaar onvergetelijke momenten van rust en groots genieten. Al roeiend het voorjaar verkennen vanaf het water is echt heerlijk ontspannend. Een beetje coachen om ook koers te houden en de meiden varen je zo naar het einde van het dorp. Trots zwaaiend naar iedere bekende. Samen op zoek naar ontdekkingen in de natuur, de lammetjes, de ganzen en we hebben een groene specht gezien. Onze eerste paasdag was er een van grenzeloos genieten. We hebben alle verplichtingen laten varen en het tweede paasdag nog eens dunnetjes over gedaan.

Roeien op de Linge

Roeien op de Linge

Wij kunnen er weer tegen aan deze week.  Ik hoop u ook, anders:  kom genieten aan de Linge, of bel me voor hulp bij het realiseren van uw zakelijke ambities!
Marie-Jose van Triest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: