Een biljoen en een heerlijke lentedag

Marie-Jose van TriestHet was even een voorbeeld wat de impact kan zijn van positieve berichtgeving. Een biljoen dollar beschikbaar voor de wereldeconomie, een keerpunt in de crisis.  Wereldleiders  met lachende gezichten, vertrouwen uitstralend die erin geslaagd zijn hun resultaat als succes te communiceren en te genieten van het moment. Beurzen reageerden direct met een lichte stijging. En dan was het ook nog een heerlijke lentedag die ons letterlijk bevrijdde van de zware last en ons stimuleerde te genieten van nieuwe energie en positiviteit. De daarop volgende dag was alles weer ‘normaal’, koude wind, kritische noten over het resultaat van de G20. Wat is het toch lastig het ontstane patroon van negativiteit, onzekerheid en angst te doorbreken…

Afgelopen week heb ik diverse afspraken gehad binnen de media. Ik heb gesproken met een regionale omroep, een productiebedrijf en uitgeverij. Hoewel we bijna allemaal hinder ondervinden van het huidige economische en politieke klimaat, waren ze overtuigend in hun toegevoegde waarde en gemotiveerd deze periode te benutten voor een strategische herorientatie. Op zoek naar nieuwe kansen, andere samenwerkingsvormen, nieuwe concepten, de wil tot multimediale en crossmediale journalistiek en bedrijfsvoering. Elk binnen zijn eigen Circle of Influence en met een gezonde ondernemersgeest. Dat is de kracht die succesvolle ondernemers, directeuren en managers typeert; tegenslag en onzekerheid ombuigen in kansen.

Wanneer u ook weer in kansen wilt denken, inspiratie zoekt voor nieuwe concepten of behoefte heeft aan een kwalitatieve en onafhankelijke sparringpartner, dan ben ik graag uw partner. De interim professionals uit mijn netwerk zijn integer, maatschappelijk betrokken, ervaren en gedreven in werken aan kwaliteit en behalen van resultaat. Ze beschikken over een brede kennis en ervaring in diverse branches, daardoor gewilde professionals voor verandermanagement, co-management, advies, conceptontwikkeling en als multifunctionele rechterhand. Het zijn denkers en doeners die concreet kunnen werken aan oplossingen. Geen moneydriven externen, ze brengen wat nodig is; enkele dagdelen, weken of wanneer u dat wenst enkele maanden in een langdurig project of lijnmanagement.
We zijn complementair, met onze competenties en ervaring werken we aan concepten voor uw continuiteit, geven commitment en zijn natuurlijke coaches. Een bijzonder netwerk voor u.
Marie-Jose van Triest

Tags: , , , , , , , ,

Eén reactie to “Een biljoen en een heerlijke lentedag”

 1. Renaat Says:

  Marie-José,
  Als je de wereld uit de krisis kon praten, je zou het doen.
  Ik geef toe dat de enige uitweg is dat we onszelf aan onze haren uit het moeras trekken. Geen Balkenende of Bos bieden soelaas. Politici zijn glimmende praters, verspeend van daadkracht en macht.
  Ik hoorde eergisteren dat de crisis tot 2020 zal duren. Tegelijk schuurde een brok ijs van 400 km2 los van Antarctica. Het smelt nu weg op de Atlantische oceaan.
  Als je het mij vraagt, is de planeet op. Ons gezapige gangetje van verder ‘groeien’ zit tegen het plafond. Remember de aardbollen van Willem Langeweg. Het wordt knokken in de storm, houtje bijten. Wie leidt ons volk door de Rode Zee?
  Voor je crisisteam moet je wel bij…
  Marie-José zijn.
  Groetjes uit stormachtig Wageningen,
  Renaat Van Rompaey
  Wageningen International Experts WIx.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: