Consumentvertrouwen in de tuinbranche

Afgelopen week heb ik persoonlijk kennis gemaakt met 2 senior professionals, al jaren succesvol werkzaam als zelfstandig interim professional. Een creatieve marketing strateeg, die beschikt over de gave en ervaring om innovatieve en kansrijke concepten te ontwikkelen. En een communicatie consultant sterk in creatief denken en het realiseren van samenwerkingsverbanden in complexe omgevingen. Krachtige persoonlijkheden elk met een eigen invalshoek. Zij illustreren de kracht en kwaliteit van mijn netwerk.
jeroen-de-gruijter-het-tuinburo1

Jeroen de Gruijter, Het Tuinburo

De komende week ben ik actief op een beurs voor Het Tuinburo, het bedrijf van mijn man Jeroen de Gruijter.  Inderdaad, van de foto.  Al ruim 12 jaar neemt hij met een stand deel aan Tuinidee in Den Bosch, de grootste tuinbeurs in Nederland. De beurs kenmerkt zich door een hoog kwaliteitsniveau aan deelnemers en een bezoekersprofiel wat daar duidelijk naar op zoek is. De afgelopen jaren was de toenemende welvaart zichtbaar in het aanbod wellness; luxe whirlpools met stereo en flatscreen tv, exclusieve buitenkeukens en tuinmeubilair. Iedereen deed goede zaken.

Hoe zal het dit jaar zijn? Wij hebben besloten een nieuwe stand te maken. De knusse stand van vorig jaar, heeft ruimte gemaakt voor openheid en een andere uitstraling. De nieuwe huisstijl ziet het daglicht op de beurs zelf. Een nieuwe brochure en website vergen meer tijd en volgen later. We zijn ervan overtuigd dat je juist nu moet investeren in het onderscheidend karakter. Bij de opbouw van de beurs is duidelijk dat de meeste hoveniers gekozen hebben voor grotere stands met een exclusieve uitstraling. Er is niets van een recessie te bespeuren.

We zijn benieuwd naar komende week (27 februari t/m 1 maart). Zal een daling van consumentvertrouwen merkbaar zijn op Tuinidee? Of mogen we ervaren dat de koopkracht er niet op achter uit is gegaan en de consument juist graag zijn huis en tuin verder wil verfraaien. De presentatie van premier Balkende en de cijfers van het Centraal Planbureau liet ons ook niet ongemoeid. Wat zal de invloed zijn op onze business? Wij blijven vertrouwen op onze kracht, creativiteit en kwaliteit. Jeroen maakt al 15 jaar persoonlijke tuinen, verrassend en onderscheidend. Hij verstaat zijn vak, kan goed luisteren naar opdrachtgever en weet vorm te geven aan wensen en (on)mogelijkheden. Hij ontwerpt en realiseert tuinen met een unieke vormgeving passend bij gezinssituatie en woonomgeving van de opdrachtgever. Verrassend, tijdloos en gebruikmakend van eerlijke materialen.

Hoewel we persoonlijk totaal verschillend zijn, hebben we veel gemeen in onze werkwijze. Ik verheug me op 4 dagen direct in contact te komen met vele consumenten. Het verleden heeft bewezen dat voor kwaliteit en het juiste aanbod een goede markt blijft bestaan.
Marie-Jose van Triest

Advertenties

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: