De kracht van talent in verandermanagement.

20080626-img_6312-editTalent: een populaire term en  in veel opzichten te gebruiken. Maar wat is talent? De gave van Barak Obama, de innovatieve bondscoach dames hockey Marc Lammers, de intense personages van Meryl Streep, de topman van het jaar 2008 Ad van Wijk, enterperneur Henk Keilman, zorgondernemer Loek Winter, multi instrumentalist en zanger Stevie Wonder? Het zijn enkele voorbeelden van talentvolle krachtige persoonlijkheden, met een uniek profiel. Wat ze gemeen hebben is gedrevenheid in resultaat en ontwikkeling, een hoog kwaliteitsniveau, het willen en kunnen overbrengen van kennis en ervaring, hun  veelzijdigheid en unieke karakter. Zij hebben hun talent ontdekt en ontwikkeld door studie, ervaring, hard werken, doorzettingsvermogen en de wil tot persoonlijke groei.

Iedere werkgever is op zoek naar talent, of ontwikkeling van talent. Een mooi streven, wat in de praktijk vaak struikelt in de waan van de dag. Want talent moet je voeden, stimuleren en prikkelen en er moet sprake zijn van een klik. Ik heb mijn netwerk opgericht omdat ik geloof in de kracht van talent en wederzijdse ontwikkeling,  wat verder gaat dan een cursus of training. Het is een samenspel van competentiesco-management en companion ship.

Betrokken medewerkers zijn gemotiveerd en willen graag actief een bijdrage leveren aan organisaties in een veranderende omgeving. Ze beschikken over een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor organisatie en werkgever.
Wanneer u zich open stelt voor het individuele talent, kunt u samen werken aan ontwikkeling en resultaat. Dat geeft inspiratie, kans op groei en energie.
Deze hectische tijd wordt sterk beinvloedt door negatief sentiment en het dreigende effect in de keten van massa-ontslagen. Wat is onze kracht, onze toegevoegde waarde, hoe houden we ons talent, hoe kunnen we overleven, wat moeten we veranderen? Verandermanagement of veranderkunde een actueel en gewild onderwerp in bedrijven en organisaties.

Ik geloof in de kracht van talent, zeker ook in het huidige tijdsbeeld van herstructurering en verandermanagement. Talent wil leren, ontwikkelen en staat positief ten opzichte van veranderingen. De professionals uit mijn netwerk beschikken over ruime ervaring , zijn breed geinteresseerd en gemotiveerd uw talenten en talentvolle medewerkers, managers te begeleiden, stimuleren en te prikkelen. In (complexe) projecten, lijnmanagement of co-management.  Sterke karakters die uw organisatie, team helpen en motiveren te doen wat moet gebeuren. DOEN, DURVEN, DOORGAAN! Begin vorig jaar waren we nog allemaal succesvol en  alle vertrouwen in weer een jaar van groei… Marie-Jose van Triest

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: