Serendipiteit

20080626-img_6267-edit_1Het is nu bijna een jaar geleden dat C voor Succes officieel opgericht is. In de maand januari van 2008 heb ik me intensief gebogen over de naam in het rijke aanbod van intermediairs. Het kiezen/bedenken van een bedrijfsnaam is een uitdaging, dat kunt u als ondernemer ongetwijfeld beamen. Gebruik maken van mijn eigen naam was uitgesloten, hoewel mijn oud collega’s me bij m’n vertrek veel succes wensten met ‘Van Triest tot Vreugd’. Geestig bedacht, ik heb het zelfs nog even serieus overwogen…

Een andere suggestie was ‘serendipiteit’  in de naam op te nemen. Als ‘De prinses van Serendip”. Een voor mij nieuwe term, waarvan de betekenis ‘de ongezochte vondst’ is. In de wetenschap is serendipiteit een bekend begrip. Diverse succesvolle uitvindingen en ontdekkingen zijn per ongeluk tot stand gekomen. Ik had wel iets met het thema, maar vond de naam niet bij mij passen. Uiteindelijk heb ik voor een Nederlandse naam gekozen met een doel;  namelijk succes! Omdat ik geloof in de competenties en toegevoegde waarde van unieke persoonlijkheden heb ik gekozen voor de toevoeging van de C. Deze staat voor: competenties, complementair en continuiteit. Er zijn nog even zo vele varianten mogelijk op de C; coaching, commitment, creativiteit, capaciteit, charisma, capabel, carriere, etc.

Wat ik nu zo frappant vindt, is dat een vrije vertaling van serendipiteit opgaat voor de freelancers uit mijn netwerk. In hun werkzame leven hebben ze diverse zakelijke avonturen beleefd en successen behaald, juist door hun talent ook op andere disciplines en branches in te zetten.  Soms bewust gekozen, anderen overkwam het. Voor allen geldt dat deze spontane wending als een verrijking wordt beschouwd, zowel zakelijk als persoonlijk.

De vraag naar externe hulp wordt veelal vanuit een bekend thema of case gesteld. Durf de kaders te verlaten en probeer de keuze voor een freelancer ook te overwegen als zou u een nieuwe medewerker aannemen. Met criteria als;  persoonlijkheid, inzetbaarheid, (wederzijds) ontwikkelpotentieel, wat is zijn/haar toegevoegde waarde. U wilt ondernemen! U zoekt inspiratie of een klankbord om uw idee te verwezenlijken, maar weet nog niet wat en hoe? Op zoek naar een frisse, positief kritische, onafhankelijke blik? Dan gun ik u de freelancers uit mijn netwerk. Met kennis en ervaring op inhoud, strategie en implementatie, gericht op het behalen van resultaat en succes voor uw onderneming. Marie-Jose van Triest

Tags: , , , , , , , ,

Eén reactie to “Serendipiteit”

  1. Emilie Verbeek Says:

    Ha Marie Jose,
    Graag vul ik je aan met het terugverdienmodel van een interimmer.

    Vreemde ogen dwingen. Deze uitspraak komt waarschijnlijk wat kras over, maar heeft zich in de praktijk wel bewezen. De observaties van een ‘externe’ zijn zeer waardevol, hij/zij kan punten uitspreken die werknemers/partners/leveranciers politiek niet handig achten. De cultuur van een organisatie werkt als een hart; daar is een ondernemer zuinig mee. Ongeacht de specialiteit van een interimmer, wordt de aanwezigheid van hem/haar al terugbetaald door zijn/haar observatie van de bedrijfscultuur. En daar zal niet alleen de ondernemer blij mee zijn, ook werknemers, partners en leveranciers profiteren van een observerende interimmer. Waar angels verwijderd worden, zijn onnodige kosten bespaard gebleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: