Genoten van een kerstvakantie in Nederland.

wintweer1

Schaatsen op de uiterwaarden

Begin december het plan gevat om te gaan sleetje rijden in Winterberg. Zo’n spontane ingeving is leuk, met de concretisering ervan is het echter mis gegaan. ‘Alles’ was volgboekt! Daarom besloten te genieten in Nederland. Na de kerstdagen traditioneel met familie te hebben doorgebracht, een heerlijke strandwandeling gemaakt in Scheveningen. Fris uitwaaien na twee dagen van gezelligheid en lekker eten.

Vervolgens twee dagen struinen door Amsterdam. Het bezoek aan het Van Gogh Museum was een succes. Zeker ook  vanwege de audiotour voor kinderen, waarnaar mijn twee dochters aandachtig hebben geluisterd en zo Van Gogh hebben kunnen ontdekken.  De tentoonstelling 125 grote liefdes liet de diversiteit van kunst zien. Oude meesters naast hedendaagse kunst geeft een spannend contrast, in een overigens bijzonder mooie tentoonstellingsvleugel. De andere dag een heerlijke stadwandeling gemaakt langs de vele grachten en mooie panden die Amsterdam rijk is. Tevens de tentoonstelling Heilig Vuur van het Stedelijk Museum in De Nieuwe Kerk bezocht. Mijn jongste dochter was meer onder de indruk van het praalgraf van Michiel de Ruyter.

Winter in Nederland kan ook prachtig zijn. Het schaatsen op natuurijs was al weer ruim 12 jaar geleden. Tegenover ons huis in de uiterwaarden, heeft de winter ons een schaatsbaan van fantastisch natuurijs geschonken. Twee volle dagen genoten van (het leren) schaatsen en het buitenzijn.

Net na nieuwjaar twee dagen doorgebracht in Maastricht. Een uitstekend beloopbaar centrum en vriendelijke, goede horeca. Een mooi aangekleed Winterland op het Vrijthof. De kinderen hebben geschaatst op de schaatsbaan en op de roetsjbaan een afdaling kunnen maken op de “slee”. Met z’n vieren hebben we Maastricht bewonderd vanuit het reuzenrad op een hoogte van 60 meter. Daar was het koud, winderig en wiebelig…
En natuurlijk hebben we het Bonnefantenmuseum bezocht. Een werkelijk schitterend gebouw en een collectie met een verrassende combinatie van oude en hedendaagse kunst.

Het was een heerlijke week genieten met elkaar en het moois wat ons land te bieden heeft. Nu weer aan het werk. Marie-Jose van Triest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: