Een echte kerstboom i.p.v. wijn.

c_voor_succes_kerstkaart_vk1

Wat is deze maand snel gegaan, morgen om 12:00 uur begint de kerstvakantie van mijn dochters al! We hebben de pepernoten en chocoladeletters nog niet eens op. En hoewel ik er toch tijdig mee ben gestart, ben ik nog niet klaar met het schrijven van de kerstkaarten. Het voelt alsof de kerst vroeger begint dit jaar…. We hebben de kerstboom ook eerder opgezet, dank zij een ludiek relatie evenement.

Luminus Communicatie uit Nieuwegein had vorige week zaterdag aan het eind van de middag haar relaties met gezin uitgenodigd bij een kerstboomkweker in Bunnik. Buiten waaide een ijzig koude wind. De warmte van de vuurkorven was zichtbaar, nauwelijks voelbaar. We werden hartelijk ontvangen in een aangenaam warme tent, de kinderen werden direct verblijd met presentjes, lekkers en een vrolijke kerstmuts. Vol enthousiasme stortten ze zich in de speelhoek met sjoelbak, voetbaltafel, hobbelpaard en andere spellen. Twee als kerstman verklede muzikanten speelden vrolijk kerstmuziek.

We mochten buiten onze eigen kerstboom uitzoeken uit de al geselecteerde bomen of door zelf het bos in te gaan en een keuze te maken. Het terrein was mooi uitgelicht. De kinderen vonden het spannend in dit schemerlicht rond te dolen in het bos. Nu begrijp ik ook de functie van de belletjes op de kerstmuts! Na deze koude zoektocht snel weer de warmte binnen opgezocht en kunnen genieten van smaakvolle Hollandse stamppot en soep, warme chocomel en gluhwein.

De kerstboom is de volgende ochtend direct opgetuigd in roze en wit (tja, dochters…) onder het luidkeels meezingen van kerstliedjes van de gekregen kerstcd. Wij hebben genoten van dit leuke en vriendelijke concept.  Echt een andere en persoonlijke variant op het kistje wijn, gala’s en recepties. Luminus nogmaals dankjewel!

Ik wens iedereen nog heel veel succes met de eindsprint van dit dynamische jaar. Neem volgende week de tijd om te genieten met familie of vrienden van deze bijzondere feestdagen. Natuurlijk zijn de huidige economische ontwikkelingen belangrijk. Maar kerst is om te genieten, te delen en vrede.

Hartelijke groet, Marie-Jose van Triest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: