Genoten van een nomadisch bestaan in Italië.

De vakantie is voorbij, de ervaring is onvergetelijk. We hebben deze zomer genoten van een nomadisch bestaan met een camper in Italië. De vrijheid en flexibiliteit van het reizen met een camper zijn buitengewoon aangenaam. Het biedt de gelegenheid andere gebieden te verkennen, je te laten verrassen en inspireren door omgeving en cultuur. Wel vanuit een door ons vooraf gedefinieerde wens van vakantievieren, nl: genieten, zon en ontdekken.

Al reizend hebben we het herfstachtige weer van deze zomer in Midden Europa achter ons gelaten en zijn op zoek gegaan naar de zon. Die hebben we in overvloed gevonden in Midden Italië. 10 jaar geleden hebben we genoten van alle cultuur en historie in Toscane en Umbrië. Deze keer ging onze ontdekkingstocht langs de Adriatische kust, Rome en de Ligurische zee.  De vrijheid van vakantievieren zonder vast reisplan biedt verrassingen en nieuwe ervaringen. Rome was voor ons gezin het hoogtepunt van deze vakantie. We hebben ons ondergedompeld in de prachtige historie en rijke cultuur die deze stad biedt.

Het blijft verbazingwekkend hoe leerzaam en inspirerend een nieuwe omgeving kan zijn. Door net andere routes en wegen te kiezen dan gebruikelijk, ervaar je een andere horizon en mogelijkheden. Zo zie ik ook de parallel met de wijze van werken en de keuzes daarin. De keuze ligt bij jezelf.

Marie-José van Triest

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: